Bitcoin-tulevaisuuden valuutta?

lataus (3)Oletko kuullut jo kohutusta Bittivaluutta Bitcoinista? Bitcoin on ensimmäinen hajautettu digitaalinen raha, jota ei pysty väärentämään ja jonka käyttöön ei tarvita sen enempää valtioita kuin pankkejakaan.

Ihmiskunta on kautta historian käyttänyt monenlaisia vaihdonvälineitä. Oravannahkoja, kultakolikoita, kultaan pohjautuvaa setelirahaa ja modernia rahaa kuten euroja, jotka pohjautuvat vain luottamukseen. Useimpia näistä yhdistää se, että niiden liikkeellelaskua, säilytystä ja siirtämistä hallitaan keskitetysti, aikoinaan kultaseppien ja nykyään pankkiirien toimesta.

Bitcoinin toimintaperiaatteet

Vuonna 2009 syntyi uudenlainen vaihtoehto. Bitcoinia järjestelmänä ei omista kukaan. Toisaalta voisi myös sanoa, että sen omistavat kaikki, jotka Bitcoinia käyttävät.

Bitcoin tuo käyttäjälleen suuren määrän etuja. Maksamisesta tulee yhtä helppoa kuin sähköpostin lähettämisestä, eikä Bitcoin-taloudessa ole riskiä identiteettivarkaudesta. Se myös säästää rahaa, sillä Bitcoin-taloudessa ei ole perinteisen talouden välikäsiä ottamassa osuuksiaan.

Myös kauppiaan näkökulmasta Bitcoinin hyödyt ovat valtavat. Kauppiasta on vaikea huijata, koska Bitcoin-siirrot ovat peruuttamattomia. Rahan käsittelykulut ovat myös pienemmät kuin millään muulla maksutavalla. Tämä kaikki heijastuu hintoihin. Nyt Bitcoinin arvo on tuplaantunut.

Bitcoin toimii ympäri maailmaa samalla tavalla

Bitcoinin suurin hyöty tulee kuitenkin siitä, että sillä voi siirtää rahaa ihmiseltä toiselle missä päin maailmaa tahansa ja se onnistuu nopeasti, yksityisesti ja lähes ilmaiseksi. Koska se on globaali raha, voi sillä maksaa yhtälailla Suomessa kuin Ruotsissakin. Bitcoin toimii missä tahansa missä on Internet.

Bitcoineja voi myös säästää, sillä bitcoinien arvoa ei voi heikentää luomalla niitä tyhjästä. Bitcoineja on olemassa vain rajattu määrä, mikä tekee siitä hyvän arvonsäilyttäjän.

Bitcoineilla käytävä kaupankäynti on täysin anonyymia ja yksityistä. Tämä lisää sen käytön turvallisuutta.

Lisää kommentti