Helsingin keskustan lounaspaikat: Morrison’s

morrisonsItse Helsingissä asuvana ja työskentelevänä on tullut koluttua läpi lounaspaikka jos toinenkin. Silti olen suhteellisen laiska tässä ollut, pitäisi varmaan vielä enemmän ottaa suuresta tarjonnasta irti ja seikkailumielessäkin kokeilla kaikki mahdolliset ravintolat läpi. On muuten aika pelottava ajatus, ettei keskustassa olisi yhtään ravintolaa, jossa et ole lounastanut!

Aion tästä lähtien käydä säännöllisesti eri lounaspaikkoja tässä blogissa läpi. Tällä kertaa valokeilassa Morrison’s Grill & Green!

Kyseinen paikka sijaitsee Ateneuminkujalla, Rautatientorilta katsottuna kuja on heti Ateneumin takana. Siellä voi lounastaa klo 11-15. Paikka on muuten todella suosittu. Jos kiinnostaa löytää vapaa pöytä, on syytä mennä paikalle heti klo 11 pintaan tai sitten suosiolla odottaa puoleen päivään. Jonoa paikkaan on usein ihan uloskin asti. No, tämähän vain kertoo jotain laadusta!

Juttua kirjoittaessa on lounaan hinta 8,80 €. Lounaalla menussa on aina neljä vaihtoehtoa, joiden lisäksi pari euroa tuota 8,80-hintaista lounasta kalliimpi pihvi. Lounaalla saa siis vain ja ainoastaan noita viittä ruokaa tilattua. Menu tietysti vaihtelee viikottain. Illalla Morrisonista saa tilata vaikka mitä, mutta tässä keskitytäänkin lounaaseen. Jos tilaa burgerin, saa tietysti sen burgerin lisäksi lautaselleen perunat haluamallaan tavalla ja salaattia.

Burgeri on todella yksinkertainen ruoka, mutta niin monesti siinä jokin mättää ja se onnistutaan tekemään pieleen. Morrisonissa siitä ei ole suurempaa valittamista. Ainoa pieni miinus tulee burgerin sämpylästä, joka on sellainen perus lähikauppa-pullamössö-säilyy-huoneen-lämmössä-2 kuukautta –tyyppinen tapaus. Mutta niin ovat kaikki muutkin burgerit, mitä olen Helsingissä maistanut. Toinen juttu, mikä vahvistaa tuon lähikauppasämpyläargumenttini on se, että sämpylä on liian iso suhteessa pihviin. Pikkuvikahan tuo on, toisaalta voi ajatella että ei ainakaan täytteet pursua ulos burgerista!

Itse olen lähinnä tuolla burgerilinjalla Morrisonissa syödessäni ollut, mutta olen kuullut, että siellä osataan myös erityisesti maksa paistaa oikein. Pitää kokeilla itsekin tässä joku päivä. Salaatitkin näyttävät erinomaisilta.

Vatsan Morrison’sissa kyllä saa täyteen!

Lisää kommentti


one × = 5