Miksi kannattaa hankkia viherkasveja?

hMoni suomalainen on hankkinut kotiinsa viherkasveja. Innokkaimmat harrastelijat ovat rakentaneet pienimuotoisen sisäpuutarhankin sisälle.” Miksi ihmeessä?” Saatat kysyä. Syitä viherkasvin hankkimiseen on monia, ja ne vaihtelevat henkilöstä riippuen. Kannattaa myös, että viherkasvien tarjonta on nykypäivänä laaja. Jokainen voi löytää itseä kiinnostavia kasveja.

 

 

1. Ilman raikastaminen

Moni hankkii viherkasveja jo pelkästään raikkaamman sisäilman toivossa.  Jo vihreä väri tuo kummasti raikkaamman ja rennon tunnelman. Viherkasvit ovat myös oivia ilman kosteuttajia. Ne toimivat tilan jakajina sekä näkösuojana, ja lisäksi ne puhdistavat ilmaa. Erityisesti vesiviljelykasvit,  eli niin kutsutut hydrokasvit, sopivat julkisiin tiloihin, sillä ne vapauttavat kosteutta tasaisesti ympäristöönsä.

2. Ne ovat ajaton sisustuselementti

Viherkasvit kuuluvat olennaisesti julkisten tilojen vihersisustamiseen ja antavat viimeistellyn vaikutelman toimitilasi sisustuksesta. Viherkasvit eivät koskaan mene pois muodista, mutta niitä täytyy musitaa hoitaa kunnolla. Näiden etujen vuoksi hydrokasvit sopivat erinomaisesti julkisiin tiloihin kuten sairaaloihin, vanhainkoteihin, kuivailmaisiin toimistoihin ja kylpylöihin. Hydrokasvit sopivat erinomaisesti myös allergikoille.

3. Kasvien hoito on hyvä harrastus

Viherkasvien hoitaminen on meditatiivista ja hauskaa.

Vesiviljelyssä mullan asemasta kasvualustana käytetään kevytsoraa, jonka yhtenä etuna voidaan mainita sen puhtaus: kevytsora ei kehitä pinnalleen hometta, eikä se haise, kuten multakasvit saattavat joskus tehdä. Lisäksi vesiviljelykasvit luovuttavat huoneilmaan kosteutta tasaisesti, ja niiden etuna on myös pitkä, 2-6 viikkoa kestävä, kasteluväli. Pitkän kasteluvälin ansiosta viherkasvien huoltoväli pitenee, jolloin kasvien hoitokustannukset pysyvät maltillisina. Kasteluvälin pituus on myös etu, jos toimistonne on loma-aikoina kiinni.

 

Lisää kommentti


+ 9 = eighteen