Oulu asuinpaikkana

Oulu on Pohjoisen-Suomen suosituin asuinkaupunki ja Pohjois-Suomen keskus. Oulu on tunnettu teknologiaosaamisen edelläkävijänä ja se on myös suosittu yliopistokaupunki. Oulussa on monia asumisviihtyvyyteen positiivisesti vaikuttavia asioita, kuten kaunis luonto ja kansallispuistot, veden läheisyys ja hiekkarannat sekä miellyttävä ilmapiiri. Oululla on suotuisa sijainti aivan Perämeren rannikolla Oulujoen suulla. Oulu sijaitsee tarpeeksi pohjoisessa, jotta talvet ovat talvia, mutta kuitenkin tarpeeksi keskellä Suomea, jotta liikkuminen joka suuntaan on helppoa.

Asuminen Oulussa

Oulussa asuu pääosin asuinpaikkaansa tyytyväisiä ihmisiä ja useat Oulussa syntyneet ovat juurtuneet vahvasti kotiseudullensa. Ouluun muutetaan myös paljon erityisesti opiskeluaikana, sillä Oulu tarjoaa hyvät opiskelumahdollisuudet niin korkeakouluopiskelijoille kuin myös aikuisopiskelijoillekin.

Oulussa asutaan tasapuolisesti sekä omistusasunnoissa että vuokra-asunnoissa. Vuokra-asunnot Oulussa ovat hyvin kysyttyjä, minkä takia Oulu onkin suosittu asuntosijoittamisen kohde. Yksityisten vuokranantajien lisäksi vuokra-asuntoja Oulussa tarjoavat Oulun kaupunki sekä useat yritykset ja yhteisöt. Ilmoituksia vapaista asunnoista löytyy internetin lisäksi ihan paikallislehdistä kuten Kalevasta tai Oulu-lehdestä.

Oulun asuinalueet

Oulussa on useita kymmeniä eri asuinalueita, joista osa on keskenään hyvin erilaisia. Kaakkuri esimerkiksi on yksi Oulun suurimmista aluekeskuksista ja sen kerrostaloissa asuu paljon lapsiperheitä sekä opiskelijoita. Merellistä kaupunkiasumista erinomaisten palvelujen äärellä tarjoaa Oulun keskusta ja esimerkiksi Höyhtyällä asutaan pientaloissa ja nautitaan luonnon läheisyydestä. Oulu on niin monipuolinen kaupunki, että sieltä löytyy varmasti jokaiselle sopiva asuinalue. Asuntojen hinnat vaihtelevat hieman kaupunginosien mukaan niin vuokra-asunnoissa kuin omistusasunnoissakin.

Oulun keskusta

Oulun keskusta on viihtyisä ja Oulun väkilukuun nähden pieni. Useat historian aikana tapahtuneet tulipalot ovat muokanneet Oulun keskustaa kovasti vuosien saatossa ja jäljellä on enää hyvin vähän vanhaa. Rotuaarin kävelykatu ja keskustan korttelit tarjoavat hyvät palvelut ja ostosmahdollisuudet. Hupisaarten puistoalue keskustan vierellä on suosittu virkistäytymispaikka. Oulun tunnetuin puisto lienee Oulun keskustassa oleva Otto Karhin puisto, jonka läpi virtaa Plaanaoja. Raksilan kauppakeskittymässä on hypermarketteja ja sinne tullaan ostoksille isompienkin matkojen takaa.

Erinomaiset liikenneyhteydet joka suuntaan

Oulusta on hyvä liikenneyhteydet joka puolelle Suomea. Oulusta pääsee liikkumaan sujuvasti junalla, bussilla tai lentokoneella. Oulun lentoasemalta pääsee halutessaan pakettimatkalla jopa ulkomaille. Kaupungin sisäinen liikenne toimii moitteettomasti ja paikallisbussiverkosto kattaa koko Oulun alueen. Polkupyörä on myös suosittu kulkuväline kaupungissa.

Lisää kommentti