Yrityksen siivouspalvelu oli hyvä valinta

Työskentelemme parinkymmenen hengen toimistossa ja hoidimme siivouksen aikaisemmin itse. Siivous hoitui ihan mallikkaasti, mutta siivousvuoroista kuului aina kitinää: ”eikö tänne voisi hommata siivoojaa?” Siivous kyllä hoitui, mutta se aiheutti toimistolla kireyttä tietyissä henkilöissä, joiden sydän ei erityisemmin pamppaillut siivoamiselle. Näihin henkilöihin luen mukaan myös itseni. Siivous oli väistämätön paha.

Lopulta, pitkän ja tasaisen kitinän jälkeen, johto päätti antautua ja tilasi ISS siivouspalvelun hoitamaan pölyjen pyyhkimisen sekä lattioiden ja mattojen imuroinnin. Päätös sai valtaisat aplodit! Vaikka siivoaminen onkin suurimmalle osalle ihmisistä jokapäiväistä työtä ja itsestäänselvyys kotioloissa, niin usein työntekijät ovat hyvin kiitollisia siitä, ettei työpaikalla tarvitse siivota.

Siivooja käy toimistollamme pari kertaa viikossa hoitamassa perussiivouksen ja kerran kahdessa kuukaudessa siivooja tekee laajemman siivouksen, kuten ikkunoiden pesun. Tavalliset perustoimet hoidamme edelleen itse, kuten tiskikoneen pyörittämisen ja työpöytien siivoamisen.

Itse asiassa yrityksemme johto on kehittänyt tähän erittäin toimivan kannustimen, ”Muori-palkinnon”.  Keittiön seinällä on lista, johon jokaisesta pikkuhommasta kuten kahvin keittämisestä, tiskikoneen tyhjentämisestä, kahvikuppien keräilystä tai vessapaperin viemisestä vessaan saa merkata ruksin omalle kohdalleen. Kerran kuukaudessa arvomme yrityksen ”Muorin”, joka saa pullon hyvää viintä sekä pinssin. Tämä on hyvä, kilpailuhenkeä herättävä ja leikkisä tapa saada perusikävistä pikkutöistä tehtyä hieman mielekkäämpiä.

 

Lisää kommentti


3 × three =